Çarşamba, Mayıs 16, 2018

Gezi : Paris 2.Gün

 Maison Savage 
Paris' teki 2. günümüzde kahvaltı için daha önceden araştırdığımız Maison Savage' a gittik. Bu şirin cafenin de bulunduğu Saint Germain bölgesini çok beğendim; sokaklar, dükkanlar, özellikle kitapçılar çok güzel.



  Saint Germain Bulvarı

Yürüyerek önce Concorde Meydanına oradan da Sen nehrinin kenarından devam edip Eyfel kulesine ulaştık. Burada çimlere yayılıp dinlendik.



Eyfel' den sonra yine Saint Germain tarafına dönüp öğle yemeği için Le Relais de l'Entrecote ' da 15-20 dakika kadar sıra bekleyip yemeğimizi yedik. Et seviyorsanız mutlaka duymuşsunuzdur. Menü yok, sadece başlangıçta salata ve 2 tabak ana yemek var. Ana yemek de istediğiniz şekilde pişmiş et ve patates kızartması. Üzerinde de özel sosları. Gerçekten çok başarılıydı. 


Sonraki durağımız tatlı ve kahve için Cafe de Flore' ydi. Altı kişi olduğumuz için yer bulmak biraz zor olsa da şansımıza sokağa bakan bir masaya yerleştik. Tatlıları ve kahveleri çok da matah olmayan sadece şöhreti için oturduğumuz bir yer oldu kendisi.



Sonrasında otele dönüp biraz dinlendik, üzerimizi değiştirip bu sefer Champs Elysees tarafına yürüdük. Bağdat Caddesi' nin bir kaç kat büyüğü olan bu cadde alışveriş ile anılıyor. Dünyaca ünlü bir çok mağazayı burada bulmak mümkün. Burada gezerek vakit geçirdikten sonra akşam yemeği için yine meşhur Leon' a gittik. Burada da sıra beklemeden oturmak biraz zor. Deniz ürünü, özellikle midye seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.