Perşembe, Nisan 20, 2017

DİKTİKLERİM : Kırmızı Pratik Kesim Elbise


Kumaş seçerken esnek olmasına özen gösteriyorum, böylece pratik kesim ile kalıpla çok uğraşmadan kısa zamanda dikebiliyorum. Elimde şu ana kadar on kereden fazla kullandığım düz bir elbise kalıbı var, penssiz ve uzun kollu bir model. Bu elbise için eteklerini biraz bollaştırdım ve önden arkaya doğru hafif uzayan şekilde kestim. Kollarını truvakar boyda bıraktım. Arka ortada fermuar kullandım ve yakayı aynı kumaştan kestiğim verev biye ile döndürdüm.


Kalıplarla uğraşanların bileceği gibi normalde ön ve arka kol oyuğu birbirinden farklıdır. Bu yüzden de aslında kol kalıbı yukarıdaki gibi dikine ikiye katlandığında simetrik değildir. Ama kumaşım esnek olduğu ve jilet gibi oturan bir model olmadığı için yapılabilecek en basit şekilde kalıpları kullandım : 
- Ön ve arka parçayı aynı kullanıp sadece ön yakayı biraz açtım. Arka parçada da fermuar olacağından kumaş katında değil iki parça halinde kestim.
- Kol parçasını dikine simetrik şekilde kullandım. Ön ve arka kol oyuklarını aynı aldığım için rahatça oturtabildim. 



2 yorum:

  1. Ne güzel bir renk ve ne hoş bir model...

    YanıtlaSil
  2. Çok yakışmış, model kendi tasarımınız olması ayrı güzel. Zamanla kalıp bilgisi kadar vücut yapımızı iyi bilmemiz ve hangi modellerle kendimizi mutlu hissettiğimiz de netleşiyor. Bu model hem çok yakışmış hem de içinde çok mutlu hissettiğiniz duygusu yarattı ben de. Güzel günlerde giyilsin.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.