Çarşamba, Mart 05, 2014

Yarı Kloş Cepli Etek Dikişi


Hafta sonu diktiğim parçadan ilki olan eteği giydim, tam kıyafet detayları gelecek. Ama dikerken fotoğraf çekmiştim, cepli yarı kloş eteğin dikişini anlatmaya çalışacağım. 
Kumaşım oldukça tok bir kumaş olduğu için tam kloş yerine yarı kloş yaptım. Kloş etek dikişini şurada anlatmıştım, bu tam daire değil yarım daire oluyor bütününe bakıldığında. Ön ve arka parçalara da baktığınızda (fotoğrafta gözükenler katlanmış halleri tabii ki) kloş etek parçalarından daha küçük parçalar, böylecece elde edilecek eteğin de volanı daha az olacak.

 
Yarı kloş etek için kestiğim parçalar bunlar. Ön ve arka için toplamı çeyrek daire şeklinde parçalar kullandım. Bir de cepler için kullandığım parçalar var. Bu eteği kemersiz çalıştım.
 

Öncelikle eteğin ceplerini diktim. Ön ve arka parçaların her iki yanına cepleri diktim sonra dikiş payını cep kısmına ütüleyip üstten ince bir dikiş çektim. Yan dikişi ceplerle beraber yaptım. Son olarak da arka fermuarı diktim.
Bel kısmını biye ile döndüm, aynı şekilde etek ucunu da biye ile temizledim. Etek ucuna biye dönmeyi bu yazımda anlatmıştım, bakabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Zaten bu tür geniş etekler bizim yaşlarda cepsiz kullanıldığı zaman pek olmuyor. Çocukken giyer giyer sonrada dönerek savururduk bu etekleri. Ancak artık 30'lu yaşlardayız. Kloş etek te cep olunca eller oraya giriyor. Daha farklı bir havası oluyor bence. Dikişlerinize dönmenize sevindim. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş elinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  3. Kloş eteklere bayılırım ellerine sağlık. bize de fikir oldu çok sağol.

    YanıtlaSil
  4. İşte ben de cepsiz böyle bir etek yapayım derken Frankenstein etek çıkmıştı ortaya :) http://siyahdantel.blogspot.com.tr/2014/02/frankenstein-etek.html

    YanıtlaSil
  5. bende en çok bu tarz etekleri beğeniyorum birde zayıf olduğum için daha çok yakıştırıyorum kendime:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.